d_10002-fatete

- Fațete și incrustații din ceramică realizate prin tehnologia de ceramică presată -

Fațetele din ceramică presată sunt deosebit de estetice, necesită o atenție deosebită în realizarea preparării dintelui și amprentarea acestuia.

Pentru o adaptare foarte precisă a acestor lucrări, se folosește la turnarea modelului de lucru rașina sintetică de tip Exakto – Form, producător Bredent.
Ceara de modelaj pentru realizarea machetei este o ceară specială pentru restaurări estetice produsă de Schuler – Dental.
Se ambalează cu masă de ambalat pentru ceramică presată tip SERAFINA 2000.
Pastilele din ceramică folosite la presare sunt tip HERACERAM PRESS.
Sablarea lucrărilor se face cu pulbere de sticlă foarte fină special pentru elementele de ceramică presată furnizată de firma SHERA.

Pentru asigurarea calității lucrărilor se recomanda:

  • Prepararea dintelui din zona frontală pentru fatetele din ceramică presată se face asemenea unei coroane parțiale 3/4 .
  • Se realizează un prag usor rotunjit de 1 mm, plasat la 0.5 – 1 mm subgingival.
  • Se șlefuiește fața vestibulară astfel încât dintele să fie scurtat o treime în zona incizală.
  • Se șlefuiesc fețele proximale cu prag asemănător pierdut spre fața palatinală.
  • La nivelul incizal bontul se va prelucra cu treaptă pe partea palatinală a dintelui astfel încât fațeta să prezinte o cât mai bună retentivitate pe bont.
  • La proba fațetei ceramice în cabinet se recomandă verificarea în propulsie și lateralitate a fațetelor ceramice pentru a nu prezenta contacte premature în zona incizală.

Avantaje:
Fațetele din ceramică sunt la fel de estetice ca ceramica pe zirconiu dar, prepararea dentară se face la un volum mai redus.

Numele (obligatoriu)

Adresa email (obligatoriu)

Telefon

Url

Title

Mențiuni:

Please leave this field empty.