d_10005-implanturi

- Lucrari protetice pe implant -

Lucrarile protetice pe implant pot fi:

1 – fixe cimentate, 2 – Demontabile (insurubate ocluzal) si 3 – Mobile cu sisteme speciale capse,interlock

Pentru un edentat parțial lucrările pe implant sunt o rezolvare protetică net superioară față de restaurarea prin proteza parțială acrilică. Implantul dentar înlocuiește suportul dentar pe care pacientul la pierdut (dintele), oferindu-i confortul din punct de vedere al stabilității.

Pentru realizarea modelului de lucru se folosește un gips special de lucrari pe implant clasa IV produs de firma SHERA sau GS.

Se realizează la nivelul implantului o gingie detasabilă din silicon rigid. Aceasta se execută pentru a oferi bontului protetic o vizibilitate mai bună necesară în momentul frezării bontului protetic confecționat din titan.

Realizarea paralelismului dintre bonturile protetice se execută cu ajutorul paralelografului, prevăzut cu micromotor pentru șlefuire.

Pentru realizarea unei suprastructuri pe implant foarte precisă, în momentul în care se confecționează macheta, se alege o rașină autopolimerizabilă cu contracție zero de la firma GS.

Macheta realizată în acest mod, nu prezintă contracții termice la extragerea de pe model.
Ambalarea machetei se face cu ajutorul unei mase pe baza de sulfati tip Alfacast producător SCHUTZ DENTAL sau Stelavest producător GS.

După turnare, sablarea se face cu oxid de aluminiu de 110 microni.

La final componenta metalică are o adaptare foarte fidelă pe pragul bontului protetic și nu prezintă tensiuni. Ocluzal prezintă un modelaj subdimensionat, anatomic cu spatiu necesar pentru placarea cu ceramică. Placarea cu ceramică se face cu trusa de ceramică tip HERACERAM și glazurarea acesteia se poate face și în prezența pacientului în laborator pentru o cât mai bună individualizare a lucrării.

Pentru asigurarea calității lucrărilor se recomandă ca amprenta să fie realizată în lingură deschisă cu bonturi de transfer. Ca material de amprentă se recomandă Impregum, iar bonturile de transfer solidarizate cu rașină autopolimerizabilă pentru rigidizare de tip PATTERN RESIN produs de firma GS.

Aceste lucrări pot avea ca suport următoarele tipuri de implante:

  • BIOHORIZONS – SUA
  • ANKYLOS – SUA
  • ALPHABIO – Israel
  • MIS – Israel
  • NAROW – Israel

Numele (obligatoriu)

Adresa email (obligatoriu)

Telefon

Url

Title

Mențiuni:

Please leave this field empty.